Man op wandel met slang in Wetteren-centrum (tot politie hem oppakt)

De korenslang.
Foto JVK De korenslang.
De politie pakte maandag een man op in de Stationsstraat in Wetteren die op wandel was met een slang rond zijn nek. Getuigen verwittigden de politie over de vreemde wandelaar.

“De man was op stap met een Korenslang rond zijn nek. Blijkbaar is dat zijn huisdier. Maar voor alle duidelijkheid: met je hond mag je gaan wandelen op de openbare weg, met een slang niet”, zegt commissaris Sertan Icten van de lokale politiezone. De jongeman en zijn slang werden ter hoogte van bankkantoor Belfius opgepakt. “We onderzoeken of hij de wet op het dierenwelzijn respecteert en of de slang niet onderhevig is aan de vergunningsplicht. Maar zo’n slang is niet giftig of gevaarlijk. Na verhoor mochten man en slang beschikken”, besluit commissaris Icten.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jelle Detavernier

    Paul, dit is in zo goed als elke gemeente anders, soms weten ze zelf niet hoe dit moet. Ik heb in Gavere bijna niets moeten doen en in Deinze moest er een geel plakkaat in mijn voortuin staan.... de regelgeving is te doorzichtig.

  • Kevin Janssens

    Vergunning niet verplicht. Dierenwelzijn heeft hier niks mee te maken. Zinloze aanhouding, een hamster bijt harder dan een korenslang

  • Paul Winters

    Je hebt een meldingsplicht voor dit dier, schijnbaar doet niemand dat, ik heb zelf een slang en de nodige papieren, gewoon gratis te verkrijgen, dus ik begrijp niet waarom men geen vergunning aanvraagt