Man op wandel met slang in Wetteren-centrum (tot politie hem oppakt)

De korenslang.
Foto JVK De korenslang.
De politie pakte maandag een man op in de Stationsstraat in Wetteren die op wandel was met een slang rond zijn nek. Getuigen verwittigden de politie over de vreemde wandelaar.

“De man was op stap met een Korenslang rond zijn nek. Blijkbaar is dat zijn huisdier. Maar voor alle duidelijkheid: met je hond mag je gaan wandelen op de openbare weg, met een slang niet”, zegt commissaris Sertan Icten van de lokale politiezone. De jongeman en zijn slang werden ter hoogte van bankkantoor Belfius opgepakt. “We onderzoeken of hij de wet op het dierenwelzijn respecteert en of de slang niet onderhevig is aan de vergunningsplicht. Maar zo’n slang is niet giftig of gevaarlijk. Na verhoor mochten man en slang beschikken”, besluit commissaris Icten.
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Emile De Smedt

  Ik heb met slangen leren omgaan en soms met vier op rug en rond nek.Kreeg gifslangen in de hand maar hield wel kop vast.Was om angst te weren.Een slang is minder gevaarlijk dan men denkt.Maar gek toestanden om die dieren in huis te houden.Korenslang is mooi,wurgslangen kunnen flink groeien en wie ze beu is gooit ze buiten.Een slang kent geen meester,is slaper en vreter.Vervelend dier maar kick voor onnadenkenden.

 • Dieter Detrem

  Onwetendheid en bangmakerij slaan weer toe. Korenslangen zijn zo mak als een lammetje, maar daar win je geen lezers mee natuurlijk.

 • Jelle Detavernier

  Paul, dit is in zo goed als elke gemeente anders, soms weten ze zelf niet hoe dit moet. Ik heb in Gavere bijna niets moeten doen en in Deinze moest er een geel plakkaat in mijn voortuin staan.... de regelgeving is te doorzichtig.

 • Paul Winters

  Je hebt een meldingsplicht voor dit dier, schijnbaar doet niemand dat, ik heb zelf een slang en de nodige papieren, gewoon gratis te verkrijgen, dus ik begrijp niet waarom men geen vergunning aanvraagt