Man gaat vrouw te lijf met mes maar schoonbroer vermijdt familiedrama

Op de tweede verdieping van een woning (naast de witte garagepoort) in de Jozef Buyssestraat werd een familiedrama vermeden.
Didier Verbaere Op de tweede verdieping van een woning (naast de witte garagepoort) in de Jozef Buyssestraat werd een familiedrama vermeden.
Bij een zware echtelijke ruzie tussen een koppel uit het Afrikaanse Eritrea in de Jozef Buyssestraat in Wetteren raakte een jonge vrouw maandagnacht omstreeks 2.30 uur zwaargewond door messteken. Ze verkeert ondertussen niet meer in levensgevaar. Een schoonbroer kon de dader overmeesteren. De dader werd gearresteerd.

De feiten speelden zich af op de tweede verdieping van een tweewoonst aan de Jozef Buyssestraat 64 in het centrum van Wetteren. Een koppel uit het Afrikaanse Eritrea had er familie uit Buggenhout op bezoek om samen de kerstdagen door te brengen. Maar ’s nachts liep een echtelijke ruzie tussen de bewoners helemaal uit de hand. De man stortte zich met een mes op zijn echtgenote en diende haar meerdere messteken toe.

Gewekt door het lawaai vond de schoonbroer de vrouw zwaargewond in de gang van het appartement. Hij kon daarop de dader overmeesteren en waarschijnlijk zo een familiedrama vermijden. Het koppel uit Eritrea woont nog maar enkele maanden op het adres en heeft sinds kort een baby. Volgens de buren is de man meermaals verward uit de hoek gekomen. Maar van eerdere problemen is er geen weet in de buurt.

Niet meer in levensgevaar

De politie, een ziekenwagen en mug kwamen ter plaatse. De dader werd gearresteerd en geboeid weggebracht. De zwaargewonde vrouw werd met de ladderwagen van de brandweer uit het appartement gehaald en overgebracht naar het UZ in Gent. “Het gaat om een huiselijke ruzie. De dader is aangehouden en dinsdagochtend kreeg ik het bericht dat het slachtoffer niet meer in levensgevaar is”, zegt burgemeester Alain Pardaen (CD&V). De dader zit momenteel nog in de cel. “Over intrafamiliaal geweld wordt niet gecommuniceerd in het belang van de familie en de minderjarige partij”, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Het kindje van enkele maanden oud wordt opgevangen door de familie uit Buggenhout.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.