Lieselot en Anke zijn beste huwelijksfloristen van het land

Lieselot Jonnaert en Anke Wouters wonnen de prestigieuze Floral Designer Award 2020.
Didier Verbaere Lieselot Jonnaert en Anke Wouters wonnen de prestigieuze Floral Designer Award 2020.
Lieselot Jonnaert en Anke Wouters van Lots Flower Art in Wetteren hebben voor het tweede jaar op rij de Flower Designer Award 2020 op de Wedding Industry Awards in de wacht gesleept. Zij werden door jury, publiek en collega’s uit de huwelijksbusiness verkozen tot beste floristen van het land.
Lieselot en Anke zijn de beste huwelijksfloristen van het land met hun project met veldbloemen.
Didier Verbaere Lieselot en Anke zijn de beste huwelijksfloristen van het land met hun project met veldbloemen.

De Wedding Industry Awards zijn voor de huwelijksbusiness wat de Oscars voor de filmindustrie zijn. “Dé maatstaf voor al wie zich bezighoudt met huwelijken in België”, zegt Lieselot Jonnaert van Lots Flower Art uit de Florimond Leirensstraat uit Wetteren. Ze startte haar winkeltje zes jaar geleden in bijberoep en is er sinds drie jaar voltijds mee bezig. Een beetje verdoken tussen de grijze gevels van de Wetterse ‘Hoogstraat’ valt de zaak zelfs nauwelijks op. Maar binnen in een oase van groene planten en kleurige bloemen, gonst het van de bedrijvigheid.

Didier Verbaere

“Onze focus ligt dan ook honderd procent op huwelijken en minder op winkelverkoop. We zijn als bloemenzaak gespecialiseerd in de complete aankleding van huwelijken. Van het bruidsboeket, tot de bloemen in de kerk, de feestzaal, op de revers van de bruidegom en de getuigen”, zegt Lieselot. Op de jaarlijkse hoogmis van de huwelijksindustrie scoorde ze opnieuw tussen meer dan tweehonderd kandidaten. “Met een projectje op een huwelijk in een tent, inclusief bloemenkransen en tafeldecoratie. Met heel veel veldbloemen en pampagras. Want ook bloemen zijn trendgevoelig. En dat leverde ons voor het tweede jaar op rij deze geweldige bekroning op”, besluit Lieselot.

Didier Verbaere
Een project met veldbloemen.
Didier Verbaere Een project met veldbloemen.
Didier Verbaere