Kaatje Vermeire wint Boekenpauw voor mooist geïllustreerde kinderboek op Boekbeurs

Illustratie Kaatje Vermeire
Kaatje Vermeire Illustratie Kaatje Vermeire
Illustratrice Kaatje Vermeire uit Wetteren heeft op de Boekenbeurs in Antwerpen de Boekenpauw 2019 gewonnen voor haar tekeningen in ‘Ans & Wilma verdwaald’. De Boekenpauw is de prijs voor het beste en mooist geïllustreerde kinder- en jeugdboek van 2019.

Kaatje Vermeire werd bekroond met de prijs ter waarde van 2.500 euro voor haar illustraties in ‘Ans & Wilma verdwaald’ van Alice Reijs en Ariane Van Vliet. Volgens het juryverslag is Kaatje een illustrator die zich niet blijft wentelen in geboekte successen, maar volop gaat voor de uitdaging die de tekst biedt.

“Kinder- en jeugdliteratuur krijgt misschien niet altijd evenveel aandacht als de volwassen tegenhanger, maar is daarom niet minder belangrijk,” zegt jurylid Jan Hautekiet. “Ze voedt niet alleen de fantasie van onze jongere lezers maar brengt hen ook levenslessen bij. Alleen al daarom steunen wij maar al te graag initiatieven als de Boekenleeuw en Boekenpauw.”

Illustratie uit het boek
Kaatje Vermeire Illustratie uit het boek

De illustrator uit Wetteren volgde Grafische en Reclamevormgeving aan de Gentse Academie en vervolledigde de opleiding met een cursus Grafiek.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Van den bosch

    Hopelijk wordt ze in Wetteren ook in de bloemetjes gezet

  • Piet Bossaer

    Profiat Kaatje, meer dan verdiend!