Jeugdraad investeert reservefonds in AED-toestellen voor alle jeugdbewegingen

Leo Verbrugghe (Verimed) overnhandigd een AED-toestel aan Joan en Jolan van Chiro Overschelde.
Didier Verbaere Leo Verbrugghe (Verimed) overnhandigd een AED-toestel aan Joan en Jolan van Chiro Overschelde.
De Jeugdraad van Wetteren heeft unaniem beslist om haar opgebouwde reservefonds van de afgelopen jaren te investeren in zeven defibrillatortoestellen voor alle jeugdbewegingen. Het Wetterse Verimed mag de AED-toestellen leveren.

De jeugdverengingen die aangesloten zijn bij de Jeugdraad van Wetteren storten jaarlijks een bedrag in een reservefonds. Dat geld wordt nu geïnvesteerd in de aankoop van zeven AED-toestellen voor de Wetterse jeugdbewegingen. De gemeente staat in voor het plaatsen van de kasten en zal ook het onderhoud voor haar rekening nemen. De toestellen, levensreddend bij een hartstilstand, werden besteld bij het Wetterse Verimed. Een bedrijf gespecialiseerd in cardeologische medische apparatuur. Zij zullen ook de nodige trainingen geven aan de leiding van de jeugdverenigingen. Een toestel kost 1.149 euro, maar de Jeugdraad kreeg wel een fikse korting.

Er komt een toestel aan de lokalen van Chiro Overschelde (foto), KLJ Wetteren, Chiro Hermeline, Chiro Kwatrecht, Scouts Sint-Jan, Prins Boudewijn en Karekiet Edelweiss in Massemen. “Wij zijn blij met deze onbaatzuchtig gebaar van onze Jeugdraad”, zegt schepen van Jeugd Dietbrand Van Durme. De toestellen worden opgehangen op een bereikbare plaats zodat ook passanten er, indien nodig, gebruik kunnen van maken. 

Leo Verbrugghe (Verimed), Joan en Jolan van Chiro Overschelde en schepen Dietbrand Van Durme.
Didier Verbaere Leo Verbrugghe (Verimed), Joan en Jolan van Chiro Overschelde en schepen Dietbrand Van Durme.