Jeugd schreeuwt om nieuwe fuif- en concertzaal

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN WETTEREN

De Wetterse jeugd moet kunnen fuiven in eigen gemeente, maar dan wel zonder overlast te veroorzaken voor de buurtbewoners.
Didier Verbaere De Wetterse jeugd moet kunnen fuiven in eigen gemeente, maar dan wel zonder overlast te veroorzaken voor de buurtbewoners.
De jeugd in Wetteren schreeuwt al jaren om een degelijke fuif- en concertzaal. Ook de lokale bands willen meer repetitieruimte. De feestzaal in de Schooldreef kreeg onlangs een extra nooduitgang, waardoor de capaciteit gestegen is tot zeshonderd mensen, maar de zaal veroorzaakt ook heel wat overlast in het centrum.

"Een fuifzaal ligt beter buiten het centrum. Dasseveld is mogelijk een goeie locatie op termijn. In Cordonnier zal ook een zaal beschikbaar zijn voor kleinere concerten. We ondersteunen verder de verbouwingen van de huidige repetitieruimtes", legt burgemeester Alain Pardaen (CD&V) uit.

"Ook jonge mensen moeten in Wetteren aan hun trekken komen. We denken hierbij niet alleen aan onderwijs, maar ook aan alle vormen van ontspanning, sport en cultuur en het uitgaansleven", zegt Herman Strobbe (Eén Wetteren). "Een fuifzaal hoort niet thuis in de Schooldreef en ook niet elders in het centrum. Ik ben blij dat CD&V mijn ideeën over Dasseveld nu ook opneemt in haar verkiezingsprogramma", reageert Walter Govaert (Open Vld).

"Het wordt hoog tijd dat er wordt geïnvesteerd in een multifunctionele zaal met catering mogelijkheden. Waarom niet op de oude terreinen van het KTA op de Gentsesteenweg? Dat ligt buiten het centrum en biedt mogelijkheden. Ik denk aan een grote zaal waar in de week ook een aantal sportactiviteiten kunnen plaatsvinden voor scholen en sportclubs", legt Wouter Bracke (Vlaams Belang) uit.

Repetitieruimtes

"De muziekacademie kan een belangrijke rol spelen om het aantal repetitieruimtes voor bands uit te breiden en er groeit stilaan een consensus om een fuif- en concertzaal in te plannen op de Dasseveldsite", weet Jan Tondeleir (sp.a).

Groen&Co staat achter dat idee. "Een nieuwe plek waar jongeren zich kunnen ontwikkelen op een creatieve manier is absoluut noodzakelijk: muziek, fuiven, theater, skaten. Maar het moet ook voor sport en evenementen kunnen gebruikt worden. We hebben twee mogelijke locaties op het oog in de buurt van de stationsparking of op Dasseveld", besluit Robbe De Wilde. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.