Inzamelactie voor de ‘helden van de medische zorg’ in zone Scheldekracht

Inzamelpunt voor medisch materiaal op Rode Heuvel in Wetteren.
Didier Verbaere Inzamelpunt voor medisch materiaal op Rode Heuvel in Wetteren.
Acht gemeentes starten een inzamelactie op voor medisch materiaal voor de zorgverleners op de eerste lijn in zone Scheldekracht.

“De zorgverleners op de eerste lijn zoals huisartsen en verpleegkundigen bestrijden de corona-crisis door de beste zorgen te verlenen. Zij beschikken echter over onvoldoende beschermingsmateriaal om hun functie te kunnen uitoefenen. Eerstelijnszone Scheldekracht (Wetteren, Wichelen, Laarne, Lochristi, Wachtebeke, Melle, Destelbergen en Merelbeke) roept op om materiaal naar enkele lokale inzamelpunten te brengen, of om zelf aan de slag te gaan om bijkomende mondmaskers te maken”, zegt Eline Beddeleem van Scheldekracht.

De inzamelpunten kan je hier vinden. Gelieve bij de inzamelpunten aandacht te besteden aan de regels van social distancing. Indien je zelf niet tot bij het inzamelpunt geraakt, kan je contact opnemen met Anneleen Rimbaut (0477/28. 65.31 en anneleen.rimbaut@telenet.be). 

Er is ook een inzamelpunt op Rode Heuvel in Wetteren, hier wordt materiaal voor het woonzorgcentrum en de ambulancedienst verzameld. 

Het inzamelpunt voor medisch materiaal  op Rode Heuvel in Wetteren.
Didier Verbaere Het inzamelpunt voor medisch materiaal op Rode Heuvel in Wetteren.

Zelf aan de slag

En je kan ook zelf aan de slag gaan om mondmaskers te maken. Tips daarvoor vind je hier. “Zelfgemaakte maskers zijn zeer nuttig voor wie ziek is en thuis zit. Zo kunnen de professionele maskers voorbehouden worden voor gezondheidswerkers. Maar ook in het geval van een echt tekort aan maskers voor zorgprofessionals is het nog altijd beter om een alternatief te hebben. Bent u dus handig, ga dan aan de slag met dit deze richtlijnen, en breng ook zelfgemaakte maskers naar de lokale inzamelpunten”, aldus Beddeleem.