Incident met gevaarlijke stoffen in scène gezet: verschillende brandweerkorpsen bestrijden ramp

De oefening vond plaats op de parking Safti in Wetteren.
Didier Verbaere De oefening vond plaats op de parking Safti in Wetteren.
Op de parking van doe-het-zelfzaak Safti op de Massemsesteenweg in Wetteren kantelde woensdagavond omstreeks 19.30 uur een aanhangwagen met gevaarlijke stoffen. Verschillende brandweerteams snelden ter plaatse om het gevaar in te dijken. Althans, dat was het scenario van een grote IGS-oefening van de brandweerzone. 
Didier Verbaere

Voetballers op het nabijgelegen veld van RFC Wetteren en passanten op de drukke steenweg keken verbaasd naar de machtsontplooiing van de verschillende brandweerkorpsen van Wetteren, Geraardsbergen, Lede en Aalst. Deze vier korpsen in de Zone Zuid-Oost beschikken elk over een IGS-team. Dat staat voor Incident Gevaarlijke Stoffen. Elk korps heeft haar specialiteiten om een ongeval of ramp met toxische stoffen aan te pakken en samen vormen ze een goed geoliede machine. Maandelijks worden verschillende scenario’s tot in de puntjes geoefend. Aan de oefening vanavond namen 28 brandweermannen deel. Omstreeks 21.30 uur was het ‘gevaar’ geweken. 

Didier VerbaereReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.