Gratis zwemmen tijdens feestweekend 50 jaar binnenzwembad Wetteren

Directie en raad van bestuur van het zwembad De Warande in Wetteren.
Didier Verbaere Directie en raad van bestuur van het zwembad De Warande in Wetteren.
Dit weekend wordt de 50ste verjaardag van het binnenzwembad De Warande gevierd. Meteen opent het vernieuwde kasteeltje De Warande dat voortaan La Koer heet.

Op 29 september 1968, 16 jaar na het openluchtbad,  opende in Wetteren het nieuwe binnenzwembad De Warande. Architect De Witte tekende een modern bad van 10 op 20 meter met een verstelbare bodem tot 2,60 meter diepte zodat zowel competitiezwemmers als recreatieve zwemmers, waterpoloteams en kinderen van alle leeftijden er gebruik van konden maken. 

Begin de jaren 70 werd De Wetterse Zwemclub opgericht die generaties kinderen leerde zwemmen. Het zwembad werd in 1998 grondig gerenoveerd. “En vorige maand startte een nieuwe gemeentelijke zwemschool waar kinderen vanaf 5 jaar zwemlessen krijgen. Daar komt binnenkort ook een project zwemmen voor rusthuisbewoners bij”, zegt schepen van sport Katrien Claus. 

De 50ste verjaardag van het bad wordt dit weekend sportief gevierd. Zaterdag en zondag kan iedereen gratis zwemmen in De Warande. Zaterdagochtend is er een speel- en spettervoormiddag voor de allerkleinsten. Van 10 tot 12 uur zijn peuters en kleuters, vergezeld van minstens 1 volwassenen, welkom. In de namiddag, van 14 tot 16 uur, zorgt het animatieteam van de sportdienst voor een namiddagje waterpret met opblaasbare attracties. En op zondag worden de trouwe bezoekers extra in de watten gelegd. Het feestweekend valt samen met de opening van het vernieuwde kasteeltje De Warande dat voortaan La Koer heet. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.