Gezocht: 300 Lottospelers. Inzet: 18.773,25 euro. Mogelijke winst: 9 miljoen euro

Benzinestation Total wil de grootste Lotto inzet verwezenlijken. Uitbater Dries Verschelden zoekt 100 tot 300 spelers
Jan De Meuleneir/Photo News Benzinestation Total wil de grootste Lotto inzet verwezenlijken. Uitbater Dries Verschelden zoekt 100 tot 300 spelers
Het Total tankstation en Lotto speelpunt aan de Oosterzelesteenweg in Wetteren is op zoek naar honderd tot driehonderd gelukszoekers om samen deel te nemen aan drie extra Lotto trekkingen in december. In totaal is er 9 miljoen euro te verdelen. Inzet van de grote speelpot in Wetteren is 18.773,25 euro. Mogelijks de grootste inzet in Oost-Vlaanderen.
Dries is op zoek naar 300 Lotto spelers om 9 miljoen euro binnen te halen in december.
Didier Verbaere Dries is op zoek naar 300 Lotto spelers om 9 miljoen euro binnen te halen in december.

In december lanceert de Nationale Loterij drie extra trekkingen op vrijdag de 13de, dinsdag 24 en dinsdag 31 december. Telkens is de inzet minimum drie miljoen euro. Wordt de jackpot niet gekraakt dan wordt de inzet overgeheveld naar de volgende trekking.

Op zoek naar Jackpot

Dries Verschelden (36) van het Total tankstation en Lotto speelpunt aan de Oosterzelesteenweg in Wetteren gaat op zoek naar minimum honderd en maximum driehonderd gelukszoekers om samen een gokje te wagen. “We spelen telkens met een Multi 15 Quick Pick met 15 cijfers en een inzet van 6.257,75 euro per trekking. Dat is de hoogst mogelijke inzet met een Quick Pick”, legt Dries uit. 

“Hiervoor zoek ik honderd spelers per trekking die elk 63 euro wagen. Iedereen is uiteraard vrij om driemaal een kans te wagen”, zegt Dries die al tien jaar het Lotto speelpunt uitbaat. Grote winsten werden er bij hem nog niet gewonnen. “We hebben heel veel vaste spelers en ook vaak winsten van 2.000 tot 5.000 euro. Dus puur statistisch is de kans nu zeer groot dat we eens echt de Jackpot winnen”, lacht Dries. Inzetten kan vanaf maandag 2 december in zijn zaak.

Groepsdeelnames populair

“De actie in Wetteren is geen uniek geval. Er zijn bij elke trekking nog steeds heel wat mensen die in groep hun kans wagen. Exacte cijfers daarvan hebben we niet. Pas in januari maken we ons jaarverslag op”, blijft Joke Vermoere, woordvoerster van de Nationale Loterij, op de vlakte over de cijfers.

Professor Dirk Huylebrouck bevestigt dat de actie in Wetteren geen unicum is. “Je hebt weliswaar meer winstkansen omdat je dit vermenigvuldigt met het aantal deelnemers, maar bij winst die ook door evenveel winnaars moet delen. Het resultaat is dus gelijk”, zegt de wiskundige in kansberekening.  Maar dat een gezamenlijke inzet goed is voor het groepsgevoel, blijft wel buiten kijf. Een bulletin van 6.257,75 euro is hoe dan ook de hoogste inzet per gok die je bij de Nationale Loterij kan plaatsen.

Uitbater Dries Verschelden
Jan De Meuleneir/Photo News Uitbater Dries Verschelden3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bruno Stevens

    En wat als hij niet uit komt? Overdracht naar januari en terug 300 mensen zoeken?

  • pattie dellbroek

    Men koopt hier voor 6.256.25 eu loten of 5.005 loten: 1 kans op 1.600 om de jackpot te winnen. Als ze de 3 miljoen winnen en ze zijn ALLEEN-winnaar en ze zijn met 300 spelers die elk evenveel hebben ingezet dan winnen ze elk 10.000 euro. ja zeg!

  • jan De Borger

    Hij wint zeker, 18773 euro x 6% commissie......