Gemeentehuis van Wetteren is een louche bank in het Groothertogdom Luxemburg in Nederlandse misdaadserie Stanley H.

In de razend populaire Nederlandse vierdelige misdaadserie Stanly H. duikt plots het gemeentehuis van Wetteren op als ‘Banque Credit de Luxembourg’. Enkele gangsters gaan er misdaadgeld storten. 
Het gemeentehuis van Wetteren als louche Luxemburgse bank, met Belgische driekleur en Vlaamse Leeuw.
NPO3 Het gemeentehuis van Wetteren als louche Luxemburgse bank, met Belgische driekleur en Vlaamse Leeuw.

“De opnames dateren van december vorig jaar. Toen is een Nederlandse filmploeg hier enkele dagen op prospectie geweest en werd er gefilmd in het weekend van de kerstmarkt op 12 en 13 december”, zegt Christine Paepe van de Dienst Toerisme en evenementen in Wetteren. In de scène doet de oude trouwzaal van het gemeentehuis op de Markt dienst als bankkantoor. Eén detail is de filmploeg  echter vergeten. Aan de ‘Luxemburgse bank’ hangen de Belgische driekleur en de Vlaamse Leeuw te wapperen. 

Beruchte crimineel

Stanley H. is een dramaserie over een van de beruchtste criminelen ooit: Stanley Hillis. Stanley H. ontwikkelt zich van een jonge charmante bankrover en inbreker tot een gehaaide, rijke en ongrijpbare drugshandelaar. In Nederland werd hij beroemd doordat hij in 1985 als vermomde voortvluchtige verscheen in de talkshow van Sonja Barend. Hij was net uit de Bijlmerbajes ontsnapt, zoals hij eerder uit andere gevangenissen uitbrak. In de jaren negentig klom hij op als topcrimineel. In 2011 werd hij onder de ogen van diverse rechercheurs doodgeschoten. Zijn leven werd nu in een vierdelige serie verfilmd.  Ze was in oktober te zien op NPO3 en NCRV. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.