Gemeente verkoopt stukje grond in Viktor Van Sandelaan openbaar na klachten Vlaams Belang

Het gaat om een stukje grond links van de woning naast de elektriciteitscabine op openbaar terrein.
Google street view Het gaat om een stukje grond links van de woning naast de elektriciteitscabine op openbaar terrein.
Na herhaaldelijke klachten van Vlaams Belang en een schorsing van de verkoop door de waarnemend Gouverneur, gaat de gemeente Wetteren een perceeltje grond aan de Victor Van Sandelaan nu openbaar verkopen. 

Het gemeentebestuur had een overeenkomst gesloten met de buurman van een openbaar plantsoentje waar een elektriciteitscabine staat. Hij wou een deel van het plantsoen aankopen om zijn parkeerplaats te verbreden. In ruil voor de onderhandse aankoop zou hij instaan voor het onderhoud van het perceel. Vlaams Belang diende echter klacht in tegen deze verkoop en kreeg gelijk. De Gouverneur stelt dat dergelijke ‘vervreemding van openbare goederen’ via openbare verkoop moeten gebeuren. De gemeenteraad stemde nu in met de procedure van de openbare verkoop van 12,09 vierkante meter. 

“Al te gek voor woorden dat er twee beslissingen van de Gouverneur nodig zijn”, zegt raadslid Wouter Bracke (VB). “Jullie pleiten voor meer openbaar groen maar verkopen het wel aan particulieren. Is dat de manier om Wetteren aangenamer te maken?”, vraagt Bracke zich af. Hij vroeg aan Groen&Co en Sp.a om het punt alsnog af te keuren. Maar ving bot.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • DIRK RASSCHAERT

    Er is maar één persoon die met deze oppervlakte iets kan doen en dat is deze buur. Wat een gelul. Die man is toch niet eerst onteigend om die cabine daar te kunnen plaatsen?