Felix Beernaertsplein wordt groter

De gemeente gaat de vroegere bushalte aan het Felix Beernaertsplein invullen met groen en de halte afbreken zodat het plein groter wordt.
Didier Verbaere De gemeente gaat de vroegere bushalte aan het Felix Beernaertsplein invullen met groen en de halte afbreken zodat het plein groter wordt.
Het Felix Beernaertsplein in Wetteren wordt tegen de zomer iets groter. Aan de kant van de Noordlaan gaat de gemeente een bushalte ontmantelen en de plantvakken herschikken. Er komen ook extra bomen en beplanting. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer voerde er vorig jaar werken uit aan de bestaande bushaltes. Die stroken maakten plaats voor een voetpad, fietspad en een groene zone. Maar sinds enkele maanden liggen de werken stil. Raadsleden Wouter Bracke (VB) en Annelien Van Der Gucht (N-VA) klaagden de huidige situatie en de modderpoel aan op de gemeenteraad en vroegen een stand van zaken.

“Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft de werken inderdaad slordig en onvoldoende uitgevoerd. Maar er is beslist dat wij de verdere afwerking en vergroening voor onze rekening nemen”, zegt schepen Katrien Claus (CD&V). Er is nu een ontwerp gemaakt voor de invulling van de ruimte. “We gaan een aantal plantvakken ook herschikken zodat het plein groter wordt en er meer ruimte vrijkomt voor het plaatsen van de muziekkiosk in de zomer. De vroegere bushaltes worden aangeplant met groen en er komen ook extra bomen. De werken moeten tegen de zomer afgerond zijn”, belooft schepen Claus.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lieven Vagenende

    Ging het nieuw bestuur niet inzetten op kleine ontmoetingsspeeltuintjes in het centrum? Zou wel leuk zijn: de ouders de zondag naar de markt, de kinderen van in het Speeltuintje.

  • WALT DE PAUW

    En de Wetteraars mogen het slordige werk van Wegen en Verkeer betalen ???!!!!