Eerst benefiet voor goede doelen, dan pas Lentefeest: zes zesdejaars uit Wetteren geven goede voorbeeld

Guust, Ada, Fiep, Fien, Noa en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.
Didier Verbaere Guust, Ada, Fiep, Fien, Noa en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.
Ada Debuyserie, Briek Simons, Fiep De Vos, Fien De Winter, Guust Janssens en Noa Van der Stuyft, leerlingen van het zesde leerjaar van Sint-Theresia Overbeke, organiseren samen met hun ouders een benefiet voor het goeie doel op vrijdag 3 mei in Christus Koning in Wetteren.

In plaats van hun plechtige communie te vieren in mei, kozen de twaalfjarigen en hun ouders voor een alternatief en vrijzinniger Lentefeest. “Maar we willen er ook iets extra aan toevoegen en hen leren dat het niet zomaar een evidentie is om te feesten. Dat niet iedereen het evengoed heeft vandaag”, zegt mama Sigrid Van Wassenhove. De ouders van de zes kinderen zijn al jarenlang een hechte vriendengroep en besloten om samen met de kinderen een benefiet te organiseren.

Siegried Van Wassenhove organiseert samen met de kinderen en andere ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.
Didier Verbaere Siegried Van Wassenhove organiseert samen met de kinderen en andere ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.

We willen onze kinderen leren dat feesten niet zomaar voor iedereen een evidentie is

Sigrid Van Wassenhove

Eerder zetten ze hun schouders onder inzamelacties voor Sint-Lodewijk en Tuchifo. Nu willen ze zich ook inzetten voor de aankoop van de groene speelweide naast de school in Overbeke. “Een deel van onze benefiet schenken we ook nu aan dit project. Daarnaast gaat de opbrengst ook naar BuBaO Sint Lodewijk. Onze kinderen werken sinds het eerste leerjaar met hun andersvalide leeftijdsgenoten vaak samen in parallelle activiteiten en gaan er ook op bezoek. En ook Tuchifo, een organisatie die een weeshuis helpt in Tanzania, kan op onze steun rekenen. De initiatiefneemster Tine Migerode is een jeugdvriendin van de jeugdbeweging. Ondertussen hebben ook onze kinderen via Skype contact gehad met kinderen in het weeshuis. Een zeer leerrijke ervaring”, klinkt het.

Op vrijdag 3 mei is iedereen welkom vanaf 18.30 uur in de zaal van Christus Koning om te genieten van speciale bieren, lekkere wijn en cava en een hapje. Er wordt ook een tombola georganiseerd. De zes kinderen zorgen voor het springkasteel, reuzenspelen en een grabbelton met leuks en lekkers.

Ada, Fiep, Fien, Noa, Guust en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.
Didier Verbaere Ada, Fiep, Fien, Noa, Guust en Briek organiseren samen met hun ouders een benefiet voor drie goeie doelen in Wetteren.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.