Een stukje industriële geschiedenis verdwijnt: oude Gieterij Van Londen tegen de vlakte in Kwatrecht

In de Biezenweg in Wetteren gaat momenteel de oude Gieterij Van Londen tegen de vlakte. Daarmee verdwijnt een stukje Wetterse industriële geschiedenis. In het bedrijf werd decennialang gietijzer en brons gegoten. De gieterij werd vermoedelijk reeds in 1966 gebouwd bij de realisatie van het industriepark, dat werd opgetrokken op het puin van het voormalige Duitse munitiepark uit WOI. Vandaag worden nog steeds munitie en obussen gevonden in de regio. 

De oude gieterij wordt ontmanteld.
Didier Verbaere De oude gieterij wordt ontmanteld.

De Gieterij Van Londen, staakte haar activiteiten in 2016 in Kwatrecht. Het 90.000 vierkante meter grote terrein werd nu verkocht voor de bouw van een laadkade voor vrachtwagens. De Groep Wanty is bezig aan de afbraak van het industriële gebouw. “We hebben er eerst wekenlang asbest verwijderd. Momenteel wordt de stalen constructie ontmanteld”, klinkt het op de werf. Over enkele weken zal dit stukje geschiedenis helemaal verleden tijd zijn.

Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier VerbaereReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.