Duo Project Belgium op bezoek in Wetteren

18de gemeente op hun reis door België

Robin en Jurgen op bezoek in Wetteren.
Didier Verbaere Robin en Jurgen op bezoek in Wetteren.

Robin Magerman (25) uit Zottegem en Jurgen De Mûelenaere (36) uit Oostende brengen vandaag een bezoek aan Wetteren. Het is de 18de gemeente die ze bezoeken in hun ‘Project Belgium’. Een missie die ze vorige zomer op 9 augustus opstartten. “Het doel is om alle 600 Belgische steden en gemeentes te bezoeken en de bezienswaardigheden vast te leggen op foto en video”, zegt het duo. Ze leerden elkaar kennen op een foute Q-Music Party en trekken er sindsdien op uit in hun vrije tijd.

Robin en Jurgen worden op sleeptouw genomen door gids Juliana D'Hondt.
Didier Verbaere Robin en Jurgen worden op sleeptouw genomen door gids Juliana D'Hondt.

“Heel veel mensen hebben de middelen niet om dure en verre reizen te maken. Met Project Belgium willen we aantonen dat er ook heel wat te beleven valt in eigen land. Elke stad op gemeente benaderen we op een andere manier. Gent zal bijvoorbeeld een tweedaagse worden. Soms schakelen we de toeristische dienst in en soms laten we ons gewoon verrassen en gaan we zelf op zoek naar speciale plekjes”, zegt Robin. In Wetteren nam Juliana D’Hondt, gids Scheldeland West, hen mee op sleeptouw voor een bezoek aan het gemeentehuis, de Sint-Gertrudiskerk, de versholen Kapel van Sint-Jozef en het Heemkundig museum. Ook de kevertaartjes van Louki, een frisse pint in Klein Ledeberg en de zonsondergang op Rode Heuvel staan op het programma. Voor Jurgen was het ook wat thuiskomen want hij is in Wetteren geboren en liep school in het Scheppers Instituut.

Robin en Jurgen worden op sleeptouw genomen door gids Juliana D’Hondt.
Didier Verbaere Robin en Jurgen worden op sleeptouw genomen door gids Juliana D’Hondt.

“Momenteel zijn Gavere en Ronse ons aangenaam bijgebleven en we kregen al heel wat media aandacht van Q Music en Iedereen Beroemd. Na onze toer in Oost-Vlaanderen volgt West-Vlaanderen. Zodra we beiden een vrije agenda hebben, trekken we erop uit. We hopen dat we binnen vijf of tien jaar alle 600 gemeentes in België bezocht hebben. We hebben tijd”, lacht Robin. Je kan hen volgen via www.projectbelgium.be en Facebook, Instagram en Youtube.

Robin en Jurgen op bezoek in Wetteren.
Didier Verbaere Robin en Jurgen op bezoek in Wetteren.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.