Diploma’s Techniek academie uitgereikt in Scheppers

Diploma's Techniekacademie Wetteren
Didier Verbaere Diploma's Techniekacademie Wetteren
Meteen na de 12de sessie werd in het Scheppers Instituut aan de Cooppallaan in Wetteren de diploma’s van de Techniekacademie uitgereikt. Er slaagden 31 kinderen in het traject.

De Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics). In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar uitgedaagd om problemen uit hun leefwereld op te lossen met techniek. Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding van de kinderen.

De Techniekacademie vond plaats in Campus Kompas en in het Scheppersinstituut op woensdagnamiddag, in 2 groepen. Elke sessie duurde telkens 2 uur. De ‘Techniekacademie’ liep van september tot december. De kinderen maakten een periscoop, een memohouder, badproducten en een deurmatalarm, ze programmeerden een zelfrijdend wagentje, en bouwden een flatgebouw met windturbine. Ze gingen ook één keer op actief bezoek naar een bedrijf in de gemeente.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.