Controles in zone 30 en op sluikstorters

Het grootste deel van Wetteren-centrum is zone 30.
Didier Verbaere Het grootste deel van Wetteren-centrum is zone 30.

De politie van Wetteren hield de hele maand september controleacties in de zone 30. Bestuurders die te snel reden werden uiteraard geverbaliseerd, maar er werden geen rijbewijzen ingetrokken. De actie zal later zeker worden herhaald. En tijdens de week van 17 tot 23 september waren er verhoogde controles op zwerfvuil en sluikstorten. 

In Wetteren werd meer dan de helft van de openbare vuilnisbakjes gecontroleerd. “In en rond bijna elke vuilnisbak werden zakjes huishoudelijk vuilnis gevonden. Ook dat is sluikstorten, want openbare afvalbakken dienen enkel voor afval dat op straat ontstaat zoals blikjes, snoepwikkels of lege sigarettenpakjes. In vier gevallen werd de identiteit van de sluikstorter achterhaald. Zij krijgen allen een factuur van 700 euro in de bus”, meldt de gemeente. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Luc Mertens

    wij hebben zo een 6 tot 9 vuilniszakken per veertien dagen, sommige hebben nooit zakken buitenstaan. Het is misschien tijd om de aankopen van vuilniszakken te registreren???