Chef van restaurant Lesco aan de slag voor goed doel: Pompoen van 367 kilo levert 450 liter soep op voor De Warmste Week

Stef verwerkte een 367 kilo zware pompoen tot soep.
Lesco Stef verwerkte een 367 kilo zware pompoen tot soep.
Stef Buelens, chef-kok van restaurant Lesco in Wetteren, verwerkte een megapompoen van 367 kilogram tot 450 liter pompoensoep. Die verkoopt hij voor De Warmste Week. 

De reusachtige pompoen tikte hij afgelopen week op de Brusselse vroegmarkt op de kop. “We hielden het lekker klassiek met een verse kippenbouillon als basis en verwerkten de hele pompoen tot een gezonde soep. De opbrengst gaat integraal naar Knoest vzw in Wichelen. Zij zorgen voor vakanties voor maatschappelijk kwetsbare jongeren”, zegt Stef. Eén liter soep kost 10 euro. Je kan ze ophalen in het restaurant in de Stationsstraat in Wetteren.

Lesco
Lesco
LescoReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.