Camera’s mogen sluikstorters betrappen in Wetteren

Illustratiebeeld : Overvolle glascontainers aan het plein Zeshoek in het centrum van Wetteren.
Didier Verbaere Illustratiebeeld : Overvolle glascontainers aan het plein Zeshoek in het centrum van Wetteren.
De gemeenteraad van Wetteren heeft de inzet van bewakingscamera’s voor het vaststellen van sluikstorten goedgekeurd. Meteen werd een gemachtigd ambtenaar aangesteld om de overtreders te verbaliseren. 

Intercommunale Verko kocht 10 vaste camera’s en zal deze inzetten op plaatsen waar vaak afval wordt gedumpt om zo overtreders op heterdaad te betrappen. Het politiereglement werd hiervoor aangepast. Aan de hand van de beelden wordt informatie gegeven aan de politie of sanctionerend ambtenaar zodat de daders kunnen opgespoord en geïdentificeerd worden. Gemeente en politie zullen in overleg bekijken waar de camera’s ingezet worden. Overtreders wacht een gepeperde retributie voor het opruimen van het afval.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bert Van Der Donckt

    Voila, zoals nog andere ier zeggen... in plaats van geld te spendere aan camera’s en mensenkloterijen, bekijk eens de optie om mss idd regelmatiger de containers te komen legen, of mss 3de container bij te plaatsen... dan moete de mense ulderen boel der nie naast gaan zette. Nee, camere’s zette om mensen te kunne pakken voor iets da hun schuld nie es... Gewoon weer een manier voor nog leer geld uit de mensen hun zakken te halen noem ik “de camera oplossing”.

  • DIRK RASSCHAERT

    De mensen die dit deponeren zijn niet in fout, het is blijkbaar het bestuur en de firma die in overtreding zijn omdat deze glascontainers niet regelmatig genoeg geleegd worden! Niet iedereen beschikt over een auto om het glas kilometers ver weg te brengen. Vroeger werd het toch gratis opgehaald? Wel dan?

  • Mehmet Mehmet

    Op tijd ophalen en er is keen sleuikstort