Buurtbewoners klagen over sluipweg Moeregem

Op Moeregem klagen wandelaars over conflicten met landbouwvoertuigen.
Didier Verbaere Op Moeregem klagen wandelaars over conflicten met landbouwvoertuigen.
Wandelaars klagen de onveilige verkeerssituatie aan op Moeregem in Wetteren. Dat is een landelijke weg, uitgezonderd voor wandelaars, fietsers en landbouwvoertuigen. “Maar de weg wordt heel vaak als sluipweg door wagens gebruikt en dat zorgt voor conflicten”, zegt een bewoner van de Zuidlaan.

De man, die liever anoniem blijft, gaat vaak wandelen met zijn honden op Moeregem. “Ook pachters van de landbouwgronden doen vaak lastig tegen ons en hebben de weg liever voor zichzelf. Hier en daar worden bewust obstakels langs de kant van de weg geplaatst om een veilige doorgang te blokkeren. Door het vele sluipverkeer is het ook onveilig om onze kinderen er met de fiets door te sturen”, aldus de man.

“Moeregem is een ‘trage weg’, maar dat staat nergens aangegeven. We hopen dat de gemeente dit duidelijk aangeeft en dat het ook voor de pachters duidelijk wordt dat deze weg nog altijd een openbaar karakter heeft”. De gemeente Wetteren bekijkt de zaak en zal ook controles op het sluikverkeer uitvoeren.