Broers openen derde bakkerij in twee jaar tijd: “Inderdaad een keiharde stiel, maar wij zijn gewoon gepassioneerd”

Bakkerij Bouakline: Mo en Abdel met hun nichtje en verkoopster Tanita in de winkel in Wetteren.
Didier Verbaere Bakkerij Bouakline: Mo en Abdel met hun nichtje en verkoopster Tanita in de winkel in Wetteren.

In de Florimond Leirensstraat in Wetteren openden de broers Mo (26) en Abdel Bouakline (28) hun nieuwe bakkerij in de voormalige winkel van bakkerij Bracke. Het is naast die in Nieuwerkerken en Ninove de derde zaak van de bakkende broers.

Ambachtelijk desembrood is één van de specialiteiten van de broers Bouakline.
Didier Verbaere Ambachtelijk desembrood is één van de specialiteiten van de broers Bouakline.

Bakkerij Bracke sloot vorig jaar de deuren. Na meer dan twintig jaar nachtwerk zonder sociaal leven wilden Bart en Claudine anders gaan leven. De zaak was enkele maanden gesloten maar werd nu overgenomen door de broers Mo en Abdel Bouakline uit Ninove. Het is hun derde zaak. “Al heel wat klanten uit de buurt van Laarne en Wetteren kwamen bij ons in Aalst om desembrood. Ze vonden het jammer dat deze zaak in Wetteren gesloten was. Een warme bakker wordt stilaan een zeldzaamheid en het is een keiharde stiel, maar wij zijn gewoon gepassioneerd”, zegt Mo. De broers studeerden af als bakker en patissier en bakken alles in hun atelier in Ninove.

Verse patisserie bij bakkerij Bouakline.
Didier Verbaere Verse patisserie bij bakkerij Bouakline.

Ambachtelijk

“Ambachtelijk brood, desembrood, luxepatisserie, bokkenpootjes en pralines. Alles maken we zelf met liefde voor het vak. We proberen ook vaak nieuwe dingen uit en maken gebak voor speciale gelegenheden zoals valentijn”, vult Abdel aan. In hun nieuwe zaak bedient Tanita dagelijks de klanten, behalve op maandag. Meer info via de Facebookpagina van de broers Bouakline.