Brandweer rukt opnieuw uit voor fluitende gastanks

Illustratiebeeld : Brandweer Wetteren.
Didier Verbaere Illustratiebeeld : Brandweer Wetteren.
De brandweer van Wetteren kreeg donderdag opnieuw oproepen voor fluitende gastanks in de Steenbergstraat in Wetteren en in een tuin in Kalken. Telkens ging het om loze interventies. Ook woensdag waren er dergelijke oproepen.

Door de hitte warmt het gas in een losstaande propaantank fel op en opent voor de veiligheid een overdrukventiel. Kwestie van de druk van de ketel te halen. “In principe is dat niet gevaarlijk als je er niet naast staat te roken. Zo’n overdrukventiel dient daarvoor, dus dat is normaal”, klinkt het bij de brandweer van Wetteren. Toch werd donderdagnamiddag de brandweer opgetrommeld. “We raden de mensen telkens aan om de propaangastank af te schermen van de hitte. Of nog beter is overschakelen op aardgas.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.