BOB-controles in politiezone Wetteren, Laarne en Wichelen

Illustratiebeeld: BOB-controles in Wetteren.
PZWLW Illustratiebeeld: BOB-controles in Wetteren.
In Brussel werd de BOB-campagne voor de eindejaarperiode voorgesteld. In de politiezone Wetteren, Laarne en Wichelen doen ze dit het hele jaar door. Dit weekend gaat in de nacht van vrijdag op zaterdag de verkeersveilige nacht door in Oost-Vlaanderen en zijn er op verschillende plaatsen controles gepland. Een verwittigd chauffeur is een veilige chauffeur!

“Ons korps neemt altijd deel aan de BOB-campagne, zowel in de zomer als in de winter. Maar in feite is het bij ons in de PZ het hele jaar door BOB-campagne”, zegt korpschef Gerritjan Maes. “We zijn als korps niet verplicht om controles uit te voeren, wij nemen vrijwillig deel aan de BOB-campagne. Bijna dagelijks organiseren wij verkeersacties die altijd kunnen uitmonden in een alcoholcontrole. En één à twee keer per week oriënteren wij ons heel specifiek naar chauffeurs onder invloed van alcohol of drugs”, zegt de korpschef. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.