Biscuits en tea time in Sint-Gertrudis College

English Day in het Sint-Gertrudis College.
Didier Verbaere English Day in het Sint-Gertrudis College.

Leerlingen van het Sint-Gertrudis College in de Wegvoeringstraat in Wetteren hebben donderdagvoormiddag biscuits and tea voorgeschoteld gekregen op The English Language Day van de vakgroep Engels. De hele dag staat er in het teken van de Engelstalige wereld. “We willen de leerlingen niet alleen de taal leren, maar hen ook de cultuur laten beleven”, klinkt het bij de vakgroep. Engels was de voertaal en de kledij was geïnspireerd op Engelstalige figuren als Sherlock Holmes, Harry Potter en the Queen. Links en rechts zagen we een Schotse kilt en uiteraard mocht ook de Britse bolhoed niet ontbreken.

Didier Verbaere

De lessen staan de hele dag in het teken van Engelstaligen en een Amerikaanse studente brengt een seminarie over fake news en kritisch nadenken. Ook de Ierse folkzanger Daithi Rua brengt een bezoek aan de school. Geen Brits leven zonder theater en dus speelt The English Theatre Company (ETC) komische en interactieve stukken ‘Time Apart’ en ‘Checkmate’. In het Engels uiteraard. Sportievelingen kunnen zich wagen aan de typisch Schotse Highland Games.

Didier Verbaere
Didier Verbaere
Didier VerbaereReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.