Bethy tot laatste minuut in de weer voor leerlingen

Alle leerlingen van Scheppers willen Bethy (61) een laatste keer de hand schudden.
Foto Verbaere Alle leerlingen van Scheppers willen Bethy (61) een laatste keer de hand schudden.
Alle kleuters en leerlingen van basisschool Scheppers in Wetteren bezorgden Bethy Lambrecht gisteren een mooi en emotioneel afscheid. Zij werd onlangs 61, sukkelt wat met haar gezondheid en mag na een lange carrière als poetsvrouw met pensioen

Hoewel Bethy slechts een viertal jaar in de school werkte, liet ze een onuitwisbare indruk na. Ze was veel meer dan zomaar een poetshulp. "Ze zorgde voor en na school voor het onthaal van de kinderen, hielp 's middags mee in de refter om het middageten te serveren en holde de hele dag door van hot naar her in de school om werkjes op te knappen en te helpen waar ze kon. Ze was altijd in de weer, van 's morgens vroeg tot na de schooluren. Haar vervangen zal niet simpel zijn", zegt directeur Joost De Brouwer.


De kinderen brachten een medley van leuke liedjes en hadden ook cadeautjes, teksten en tekeningen voor Bethy. Als moeder van drie kinderen en oma werkte ze ook graag met de pagadders van Scheppers. "Ik deed de opvang en alle andere werkjes er graag bij. Maar ik heb wat gesukkeld met mijn gezondheid en kon met pensioen. Het is met spijt in het hart dat ik vertrek", zegt Bethy. Waarna ze zowat doodgeknuffeld werd door alle leerlingen en ze links en rechts traantjes moest drogen en troosten. Tot de laatste minuut bleef ze in de weer voor haar kinderen. (DVL)