Belgisch Islamitisch Centrum overweegt klacht tegen Vlaams Belang Wetteren

Raadslid Wouter Bracke legt zijn eisen uit tijdens een actie van het Vlaams Belang aan de Warande.
Didier Verbaere Raadslid Wouter Bracke legt zijn eisen uit tijdens een actie van het Vlaams Belang aan de Warande.
Het Belgisch Islamitisch Centrum voor Ontwikkeling en Samenwerking (BICOS) overweegt een klacht tegen gemeenteraadslid Wouter Bracke en het Vlaams Belang wegens haatzaaierij bij hun actie vorige week in het openluchtzwembad De Warande in Wetteren. Het Vlaams Belang protesteerde er tegen enkele dames in boerkini en het gebrek aan controle op de kledingvoorschriften in het bad. Raadslid Bracke werd ook even opgepakt door de politie. 

“De kleine moslimgemeenschap van Wetteren reageert geschokt op de nieuwste aanval van VB kopstuk Wouter Bracke afgelopen donderdag. Twee dames met een lichaamsbedekkend zwempak, bekend als boerkini, beschuldigen van “zwembadterreur” is meer dan een brug te ver” zegt Bilal Bruggen, voorzitter van het BICOS.

Bilal Bruggen
Didier Verbaere Bilal Bruggen

“Het islamitisch centrum stelt dat raadslid Bracke meermaals de islam afschildert als een probleem en bedreiging. Wars van enige kennis terzake doet hij tussenkomsten in de gemeenteraad met betrekking rond de Ramadan en het Offerfeest. En nu overtreedt hij zelfs het gemeentereglement. Hij voert een agressieve actie om mensen tegen elkaar op te zetten en een probleem te verzinnen dat er niet is”, gaat Bilal verder. 

Zo'n 15 actievoerders van Vlaams Belang verzamelden aan het openluchtzwembad De Warande.
Didier Verbaere Zo'n 15 actievoerders van Vlaams Belang verzamelden aan het openluchtzwembad De Warande.

 “Daarbij schoffeert hij het personeel van het openluchtzwembad De Warande dat elk jaar opnieuw zeer correct, zonder onderscheidt het reglement toepast. We bekijken of we de heer Bracke dan wel het VB als partij zullen aanklagen bij de bevoegde instanties. “Dit is een zuiver voorbeeld van haatzaaierij en daar verzetten we ons met klem tegen”, besluit Bilal Bruggen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.