Afvalbrand treft tabaksbedrijf

Bij Tabacco Twist in Wetteren brak zaterdagnacht een brandje uit.
Didier Verbaere Bij Tabacco Twist in Wetteren brak zaterdagnacht een brandje uit.
Bij het tabaksbedrijf Tabacco Twist NV in de Vantegemstraat op het industrieterrein van Kwatrecht in Wetteren brak zaterdagnacht om 00.30 uur brand uit. Een pallet met geperst tabaksafval was er in brand gevlogen maar de schade bleef beperkt. 

Om 00.30 uur kreeg de brandweer een melding van een industriebrand op Vantegem. Korpsen van Wetteren en Gent snelden naar het industriepark. Twist NV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in roltabak. Een pallet met tabaksafval had er vuur gevat. “Vermoedelijk is de brand ontstaan door interne warmte en broei waardoor de tabak vanzelf ontbrand is. De pallet stond naast de productiehal buiten onder een luifel waardoor de schade beperkt is", zegt luitenant Romain Van Bever van de Wetterse brandweer. 

Bij Tabacco Twist op het industrieterrein Vantegem in Wetteren brak zaterdagnacht een brandje uit.
Didier Verbaere Bij Tabacco Twist op het industrieterrein Vantegem in Wetteren brak zaterdagnacht een brandje uit.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.