Afscheid van Leona Claus

Leona Claus.
Didier Verbaere Leona Claus.

In de dekenale Sint-Gertrudiskerk van Wetteren wordt dinsdag afscheid genomen van Leona Claus. De moeder van Dora Coolen en schoonmoeder van gemeenteraadslid en voormalig schepen Piet Van Heddeghem overleed afgelopen dinsdag op 87-jarige leeftijd. Oudere Wetteraars herinneren zich Leona ongetwijfeld nog als uitbaatster van Frituur Den Dries in de jaren 60 en 70 op het Felix Beernaertsplein. “Ze maakte elke dag kilo's verse stoverij. Men zei over haar dat als Conscience zijn volk leerde lezen, Leona haar volk leerde frieten eten. Zelfs Louis Paul Boon heeft er nog frieten gesneden tijdens de poëziemarkt”, vertelt dochter Dora. 

Nadien raakte Leona ook nog bekend als de ‘Oma van Jos Ghysen’. Ze was verschillende keren te gast in zijn programma Te bed of niet te bed. Ze zat ook in het programma in het casino van Oostende toen haar eerste kleindochter Madicken geboren werd. De uitvaart vindt plaats op dinsdag 9 oktober om 10 uur. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.