Afbraak appartementen De Vos nu echt begonnen

Afbraak appartementen De Vos op de Markt is nu echt begonnen.
Didier Verbaere Afbraak appartementen De Vos op de Markt is nu echt begonnen.

De afbraak van de appartementen De Vos naast de Sint-Gertrudiskerk op de Markt van Wetteren is na enkele dagen voorbereiding nu echt begonnen. Woensdagmiddag ging de eerste ‘schaar’ in de bovenste verdieping van het gebouw. De aannemer krijgt tot 28 november de tijd om het gebouw helemaal te ontmantelen. Voor de veiligheid is er geen werfverkeer toegelaten tussen 8 en 9 uur en 15.30 en 16.30 uur. Ook op donderdagvoormiddag, tijdens de wekelijkse markt, zullen er geen werken worden uitgevoerd dit stofhinder veroorzaken. Met de afbraak van de appartementen wil Wetteren vooral ruimte creëren en een open corridor naar de nieuwe Scheldebrug en Rode Heuvel ontwikkelen. Het wordt een open plein met terrassen en groen

Toekomstbeelden van de nieuwe open ruimte naast de kerk in Wetteren.
Didier Verbaere Toekomstbeelden van de nieuwe open ruimte naast de kerk in Wetteren.

Dat plan staat donderdagavond 25 oktober op de agenda van de Gemeentelijke Commissie Ruimtelijke Ordening. “N-VA zal er ook haar plan over de inrichting van twee petanquepleinen en een speelruimte voor kinderen op de agenda zetten”, zegt schepen Annelien Van Der Gucht (N-VA). De gemeente kocht het gebouw in 2011 en bracht er haar Dienst Toerisme en Evenementen onder. Ondertussen werden achter de kerk een nieuw gemeentehuis en appartementen gebouwd en verhuisden die diensten naar de kantoren in de Kerkstraat. 

Afbraak appartementen De Vos op de Markt is nu echt begonnen.
Didier Verbaere Afbraak appartementen De Vos op de Markt is nu echt begonnen.
Afbraak appartementen De Vos op de Markt is nu echt begonnen.
Didier Verbaere Afbraak appartementen De Vos op de Markt is nu echt begonnen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.