34 leerlingen slagen in eerste Techniekacademie

34 leerlingen slaagden in de allereerste Techniekacademie in Wetteren.
Didier Verbaere 34 leerlingen slaagden in de allereerste Techniekacademie in Wetteren.

In Wetteren hebben 34 leerlingen een diploma behaald in de allereerste Techniekacademie. De Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van 10 tot 12 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en technologie. In hun vrije tijd werden leerlingen uit het vijfde of zesde leerjaar uitgedaagd om met techniek problemen op te lossen. Professionele techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. 

“De afgelopen maanden werden de jongeren uitgedaagd om zes projecten tot een goed einde te brengen. Ze bouwden een voederhuisje, een nachtklokje en een mysteriebox, schakelden lampjes , ze programmeerden een robot, maakten snoepjes en deden enkele chemische testjes. Daarnaast waren er bedrijfsbezoeken bij Recticel en Wegenwerken De Moor. Op de manier maken we jonge mensen warm voor technologie”, zegt Pieter Bracke, departementshoofd vrije tijd in Wetteren. De lessen vonden plaats in Scheppers en op Campus Kompas. Daar vond woensdag de diploma-uitreiking plaats.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.