2.000 fans feesten op Dasseveld

FUSIEPLOEG RFC WETTEREN WINT OEFENWEDSTRIJD TEGEN AA GENT

De spanningen rond de fusie lijken even vergeten. De sfeer zat er goed in voor de eerste oefenmatch van kersvers kampioen AA Gent.
Didier Verbaere De spanningen rond de fusie lijken even vergeten. De sfeer zat er goed in voor de eerste oefenmatch van kersvers kampioen AA Gent.
Kersvers fusieploeg RFC Wetteren ontving gisterenavond landskampioen AA Gent voor een oefenmatch op de terreinen van Dasseveld. Voor zo'n 2.000 toeschouwers won de thuisploeg zowaar met 1-0. Na de match ontstond er een spontaan feestje en was het drummen voor een handtekening of selfie met de Buffalospelers.

Een aangename zomerzon en een mooie affiche lokten ruim 2.000 toeschouwers naar het Marcel De Kerpelstadion voor de eerste oefenmatch van Royal Football Club Wetteren. Dat is de nieuwe naam van de club, die ontstond door een fusie van Standaard en Racing Wetteren, voormalige rivalen in vierde klasse. Wetteren kreeg de eer om als eerste de nieuwe kampioen AA Gent te ontvangen en deed dat met verve. Ze wonnen met 1-0. "Deze match tegen Gent lag al vast voor ze kampioen werden en hun titel is aardig meegenomen voor de opkomst vanavond", aldus voorzitter Walter De Cracker. De tribunes in Wetteren kleurden opvallend blauw en wit. Niet verwonderlijk, want Gent telt heel wat Wetteraars onder haar supporters. Gunther Schepens maakte er ooit het mooie weer en zetelt nu in de technische staf van la Gantoise, maar is duidelijk nog graag gezien in zijn thuisgemeente. Ook de harten van de 11-jarige Siebe, Jorre en Wout uit Wetteren kloppen voor blauw-wit. Ze wilden van zoveel mogelijk spelers een handtekening bemachtigen. Uit Gent zelf zakten ook heel wat Buffalosupporters af naar Wetteren. "Ik volg onze ploeg overal op verplaatsing, ook bij oefenmatchen", zegt René Van Der Linden uit Gent. "Wetteren heeft geen slechte ploeg en we zullen het niet makkelijk krijgen", klonk het vooraf. Profetische woorden.

Siebe, Jorre en Wout haalden alles uit de kan om handtekeningen te verzamelen van hun favoriete spelers.
Didier Verbaere Siebe, Jorre en Wout haalden alles uit de kan om handtekeningen te verzamelen van hun favoriete spelers.

"Fusie is goede zaak"

Voor sommige supporters is de fusie nog niet helemaal verteerd. "Ik schrik van mezelf dat ik naar 't Molenhoekje afzak", lacht Evelien, die samen met vriendinnen Soraya, Tamara en Nathalie en leden van supportersclub Club 95, achter de goal postvatte. Evelien was trouwe medewerkster in de kleine kantine van Racing Wetteren. "Maar hier komen helpen, zit er niet in", klinkt het.


"Deze avond bewijst dat de fusie een goede zaak is voor beide clubs. Er komen opnieuw meer sponsors over de brug en op termijn wordt dit een stabiele en mooie club", zegt burgemeester Alain Pardaen overtuigd.


Ook na affluiten is het drummen aan de uitgang van de kleedkamers voor een handtekening of selfie met de Buffalospelers. In de kantine komt er een feestje op gang. "Met meer dan 50 vrijwilligers en 2.000 toeschouwers was dit een mooie start voor RFC. Met 70 getapte vaten bier zullen we bovendien een mooi centje overhouden aan deze match", besluit Olivier Van Alboom van de evenementencel van de nieuwe Wetterse club.