15 jaar trage wegen in Wetteren wordt gevierd met nieuwjaarswandeling en expo in La Koer

Uit de expo Tragewegenwandeling in Wetteren.
RV Uit de expo Tragewegenwandeling in Wetteren.
De dienst Vrije Tijd van Wetteren organiseert al 15 jaar tragewegenwandelingen en viert dit met een jubileumwandeling op zondag 19 januari.
Tragewegenwandelingen zijn al 15 jaar populair in Wetteren.
RV Tragewegenwandelingen zijn al 15 jaar populair in Wetteren.

“Van een pioniersgemeente gesproken. De toenmalige schepen zag al de waarde van trage wegen in en wist dat erkenning en gebruik de eerste stap tot het behoud van dit netwerk is. Intussen zijn de wandelingen langs trage wegen een begrip, en hun grote succes maakt duidelijk dat de Wetteraars hun trage wegen koesteren”, zegt Luc Seliaerts.

“Een van de gevestigde waarden is de nieuwjaarswandeling. Voor deze jubileumeditie mag je je aan een extra feestelijke editie verwachten. De wandeling op zondag 19 januari start om 14 uur aan ’t Kasteeltje La Koer op de Warandelaan 14. Rond 16.30 uur is er een receptie voor alle wandelaars. De tragewegenwerkgroep zorgt daar ook voor een tentoonstelling met foto’s en kaarten van de afgelopen 15 jaar”.

De wandeling wordt georganiseerd in samenwerking met de dienst Vrije Tijd van de gemeente Wetteren, en wordt begeleid door Pasar Wetteren Lede Rondom. Deelname is gratis. Info bij simon.wandelen@proximus.be.