‘Wiesken’ en Hubert vieren diamant

Diamanten huwelijk Hubert en Maria.
Didier Verbaere Diamanten huwelijk Hubert en Maria.
In Wetteren vierden Hubert De Pril (81) en Maria Van Herpe (81) hun diamanten huwelijk. Beiden groeiden op in een café. Na haar huwelijk hield ‘Wiesken’ ook nog verschillende horecazaken open in Wetteren.
Maria en Hubert 60 jaar samen.
Didier Verbaere Maria en Hubert 60 jaar samen.

Hubert is de zoon van Kamiel en Elza. Zij hielden in Overbeke een café open. Ook Maria, Wiesken voor de vrienden, is een cafédochter. Haar ouders, Michel en Dellarie Wettinck, uit Massemen, houden er café op Lambroek ‘Bij dille’ en daar moet Wieske veel meehelpen. Hubert passeerde vaak aan de Lambroek. Hij had een oogje op de knappe cafédochter. Als ze eens lief naar hem knikt, gaat hij voortaan elke zondag biljarten. Pas tijdens zijn legerdienst worden ze echt een koppel. Ze krijgen vier kinderen Danny, Sabine, Wim en Daisy, zes kleinkinderen Imke, Sam, Jordi, Kevin, Joni en Robbe en ook al één achterkleinkind Nala. Zij vormt samen met mama Imke Van Gucht (31 jaar),  oma  Sabine De Pril (56 jaar) en overgrootmoeder Wiesken Van Herpe (81 jaar) een mooi viergeslacht.

Viergeslacht familie De Pril
Didier Verbaere Viergeslacht familie De Pril

Hubert werkte als lasser in Brussel en zat ook vaak in het buitenland. Zijn carrière sloot hij af bij Carrosserie Baeten in Melle. Daar heeft hij 10 jaar gewerkt als lasser, vooral voor aanhangwagens. Wieske heeft ook verschillende cafés opengehouden. En na haar caféperiode wordt Maria ‘vloerhostess’, poetsvrouw dus. Ook dat deed ze met veel inzet en zeven op zeven in Brussel en thuis bij voorname families in Wetteren. Vandaag genieten ze van hun oude dag en gaat Hubert graag vissen. Maria was lange tijd lid van KAV Massemen. Ze speelt ook graag mee bij het toneel in het Varekoutermuseum. Vanaf hun pensioen genieten ze beiden van lange fietstochten van 60 tot 100 kilometer met een vaste compagnie en met een koersfiets. Ook vandaag rijden ze nog graag met de fiets.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.