Werknemers van sigarenfabriek Agio leggen werk neer

De werknemers hebben het werk neergelegd bij Agio in Oevel.
Peter Vanderveken De werknemers hebben het werk neergelegd bij Agio in Oevel.
Bij sigarenfabriek Agio in Oevel (Westerlo) hebben de werknemers sinds donderdagavond om 22 uur het werk neergelegd. Ze zijn ontevreden over de motivatiepremie die de directie hen aanbiedt voor de periode van onzekerheid, want een overname van het bedrijf is nakende.

In september raakte bekend dat de Scandinavische groep Scandinavian Tobacco Group (STG) de sigarenfabriek Agio wil overnemen. Bij de 280 werknemers van Agio zorgde dat voor ongerustheid over hun werkzekerheid. In Lummen in Limburg heeft STG immers al een fabriek, waarop de vrees is ontstaan dat er in Oevel enkele werknemers zullen moeten vertrekken.

Motivatiepremie

Vanwege die periode van onzekerheid tot de effectieve overname wil de directie de werknemers een motivatiepremie van 250 euro geven, na gesprekken tussen de directie en de vakbonden. 70% van de werknemers stemde het voorstel van de directie echter weg. Zij vinden het bedrag te laag, waarop ze overgingen tot een staking.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.