Werknemer ‘De Kempense Steenkapper’ blust zelf brandje in bedrijf

De brandweer kwam ter plaatse bij De Kempense Steenkapper.
Peter Vanderveken De brandweer kwam ter plaatse bij De Kempense Steenkapper.
De brandweer werd woensdagochtend rond 7 uur opgeroepen voor een industriebrand op Lossing in Westerlo. Bij aankomst aan het bedrijf bleek een werknemer, eveneens een brandweerman, de brand geblust te hebben.

Nadat een medewerker zaakvoerder Stijn Hellemans had laten weten dat er een brand in het bedrijf was, verwittigde Hellemans meteen de brandweer. Even later kon de zaakvoerder de brandweer verwittigen dat het niet om een ernstig incident ging en dat een werknemer de brand onder controle had.

“Het bedrijf  bestaat uit vijf units, de brand ontstond vermoedelijk door een kortsluiting aan de voeding tussen de elektriciteitskast en de halbrug”, zegt zaakvoerder Stijn Hellemans. “De medewerker die in het bedrijf aanwezig was, is ook brandweerman en had de reactie een poederblusser te nemen en de brand te doven.”

De Kempense Steenkapper, een bedrijf gespecialiseerd in het verzagen en bewerken van natuursteen, zou volgens de zaakvoerder zijn activiteiten wel kunnen blijven uitvoeren. Er zal nog bekeken moeten worden welke schade de elektriciteitskast exact heeft opgelopen door het gebruik van de poederblusser.

“Ik ben zeer blij met de snelle reactie van mijn medewerker, het had ook veel slechter kunnen aflopen”, zegt Hellemans.

De halbrug waar vermoedelijk de kortsluiting ontstond.
Peter Vanderveken De halbrug waar vermoedelijk de kortsluiting ontstond.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.