Politiezone Zuiderkempen: inwoners voelen zich veilig, maar liggen wakker van hardrijders

.
Photonews .
De inwoners van Westerlo, Herselt en Hulshout liggen vooral wakker van ‘onaangepaste snelheid in het verkeer’ en ‘sluikstorten en zwerfvuil’. Dat blijkt uit een veiligheidsbevraging die werd gehouden onder de inwoners.

De politiezone Zuiderkempen nam in 2018 deel aan de ‘Veiligheidsmonitor’ die door de federale politie werd georganiseerd. In totaal namen 583 mensen uit de gemeenten Herselt, Hulshout en Westerlo deel aan de bevraging. “Als belangrijkste buurtproblemen worden ‘onaangepaste snelheid in het verkeer’ en ‘sluikstorten en zwerfvuil’ aangeduid”, vertelt een woordvoerder van politiezone Zuiderkempen. “Bij de lokale veiligheidsbevraging van 2011 werden deze ook als grootste problemen aangehaald door de burgers. Wanneer echter gekeken wordt naar de zaken waaraan de politie volgens de bevolking prioriteit moet geven, komt ‘woninginbraken’ als belangrijkste naar voor. De burgers duiden ‘verkeer’ wel als tweede prioriteit aan.”

80% voelt zich veilig

Uit de bevraging blijkt ook dat de inwoners van politiezone Zuiderkempen zich veilig voelen. Meer dan 81% geeft aan zich nooit of slechts zelden onveilig te voelen.

En hoe tevreden is de burger over de werking van de politie? “Over het algemeen (77%) geven de burgers een goede beoordeling van de werking van de politie Zuiderkempen. Zo is meer dan 82% van de ondervraagden (zeer) tevreden over de houding en het gedrag van de politie”, klinkt het. “Ze zijn echter iets minder tevreden over de aanwezigheid van de politie op straat (53%) en het geven van informatie over de activiteiten van de politie (50%). Tot slot stelt ongeveer 55% van de ondervraagden dat zij hun wijkagent ‘kennen’. Dat is een lichte verbetering tegenover 2011 toen dat nog maar 47% bedroeg.”
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Christiaan Bruynseels

  Hun prioriteit is dat inwoners hun wijkagent kennen. Blauw op straat? Bedoelt u die wijkagent die naar iedereen zijn hand opsteekt.

 • FRANS DANCKERS

  alex teval weet ge wat hun antwoord daar op is: dat kan u niet bewijzen. Of nog een van hun antwoorden, de metingen die wij onlangs hebben uitgevoerd geven aan dat er normaal gereden wordt, maar resultaten krijgt u niet te zien.

 • Alex Teval

  Grote baan = bebouwde kom. Toch laat de gemeente toe dat vrachtw & auto met 70km erdoor scheuren. Niet leefbaar voor inwoners. Maar men doet er niets aan

 • FRANS DANCKERS

  De diensten van de gemeenten werken allemaal ver van elkaar op alle gebieden De problemen opschuiven naar een ander en dat die er hun plan mee trekken.

 • ERWIN MINNEBO

  gemeentelijke diensten scoren slecht. Zoals gewoonlijk heeft Groen de hand in veel verboden kunnen ze eisen, maar voorstellen kunnen ze niet. Zoals onkruid bespuiten mag niet, maar iets in de plaats is niet aan de orde. Dit geeft dan een wanordelijke en vuile staat van stoepen, straat en borders of bermen. Het verkeer is erger geworden maar men moet rekening houden op het feit dat de buurgemeente Heultje zijn zwaar verkeer langs ons omlegt en dat er enkel max 3.5ton toelaat.