Exclusief voor abonnees

Nordine (41) schrijft boek over haar leven met MS: “Chronisch ziek én mama zijn, het kan”

Nordine Claes met haar boek.
Peter Vanderveken Nordine Claes met haar boek.
Zeventien jaar nadat bij haar MS werd vastgesteld, heeft Nordine Claes (41) uit Voortkapel (Westerlo) het boek ‘Chronisch ziek, chronisch moe(der)’ uitgebracht. Haar talrijke ervaringen met de ziekte pende ze neer om het begrip voor chronisch zieke personen te vergroten en vooral om te tonen hoe het is om als mama die ziekte te moeten meedragen. De opbrengst van het boek gaat volledig naar wetenschappelijk onderzoek rond de ziekte.

Sinds haar diagnose zeventien jaar geleden kruipt Nordine regelmatig in de pen om allerlei gebeurtenissen van zich af te schrijven. Toen ze vorig jaar lid werd van een Facebookgroep voor lotgenoten, merkte ze dat er vele vragen terugkwamen waarmee zij ook had geworsteld. “Over de vragen die zij stelden, had ik vaak iets geschreven. Het was eigenlijk nooit de bedoeling om een boek te schrijven, maar uiteindelijk heb ik het toch gedaan omdat ik hoopte dat anderen er herkenning in zouden kunnen vinden", gaat Nordine van wal.

Je hebt 24% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Iffra Snot

    Proficiat Nordine!!! Mooie weergave en ditto foto!! :)