N-VA en Open&Positief Westerlo willen veiligere schoolomgeving in Tongerlo

N-VA denkt onder meer aan een autoluwe of autovrije schoolstraat in de Abdijstraat, waar basisschool ‘t Grafiekje gelegen is.
Google Street View N-VA denkt onder meer aan een autoluwe of autovrije schoolstraat in de Abdijstraat, waar basisschool ‘t Grafiekje gelegen is.
Op de afgelopen gemeenteraad vroegen oppositiepartij N-VA en Open&Positief Westerlo aan het bestuur om werk te maken van een verkeersveilige schoolomgeving in Tongerlo (Westerlo).

“In het recente verleden werd de verkeersveiligheid in de andere deeldorpen al aangepakt. Hoog tijd dus om ook Tongerlo eens onder handen te nemen”, meent raadslid Giel Van den Broeck (N-VA). “Wij denken aan een autoluwe of zelfs -vrije schoolstraat, betere zichtbaarheid van de school en een vlottere doorstroming door heel het centrum. Het is natuurlijk aan de bevoegde instanties om de mogelijkheden te bekijken en om af te stemmen met de betrokken partijen, zoals buurtbewoners en schoolbestuur. Maar dat er werk van gemaakt moet worden, lijkt ons duidelijk.” Ook raadslid Frans De Cock (Open&Positief Westerlo) had enkele maatregelen in gedachten. “Er zou moeten gekeken worden naar een uitbreiding van de zone 30 met oplichtborden in de schoolomgeving. Ook het accentueren met gekleurde bogen van het kruispunt Abdijstraat-Kerkplein lijkt ons wenselijk. Daarnaast denk ik aan het invoering van éénrichtingsverkeer, in bijvoorbeeld de Geelsestraat, rond de schooluren.”

Schepen van Mobiliteit Kristof Welters (CD&V) vroeg nog even geduld alvorens er maatregelen genomen worden, maar gaf aan dat er intussen wel al een en ander gebeurd is. “Via het 10op10-project van de provincie hebben we subsidies gekregen voor kleurrijke obstakels op straat. Als gemeente hebben we nog enkele duizenden euro’s extra geïnvesteerd om het volledige pakket te verkrijgen. Dat gaat opvallen en we gaan afwachten welk effect het heeft. Daarnaast hebben we ons ingeschreven voor Route2School, waarbij alle knelpunten op de schoolroutes opgelijst worden. Dat gaan we trouwens doen voor alle scholen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.