Kerstman nu al in Kasteel de Merode

KINDEREN KRIJGEN VOORPROEFJE VAN WANDELTHEATER 'HET GEHEIME SPROOKJESBOEK'

Van 7 tot 23 december vindt in het kasteel Kerstmagie plaats, een wandeltheater door de verschillende kamers, waarbij kinderen het verhaal van Het Grote Sprookjesboek ontdekken.
Vanderveken Van 7 tot 23 december vindt in het kasteel Kerstmagie plaats, een wandeltheater door de verschillende kamers, waarbij kinderen het verhaal van Het Grote Sprookjesboek ontdekken.
De kerstman heeft gisterenochtend

officieel zijn intrede gemaakt in het


Kasteel de Merode. Daar vindt vanaf


7 december de


derde editie plaats van Kerstmagie, een wandeltheater van Historalia door verschillende kamers van het kasteel, dat het verhaal van 'Het Geheime Sprookjesboek' vertelt.


Tientallen kinderen uit nabije


basisscholen wachtten de kerstman op aan de binnenkoer van het kasteel. De vreugde was dan ook groot toen hij zijn intrede maakte samen met zijn trouwe kerstelfen. Wat volgde was een sterk staaltje theater om de kinderen warm te maken voor Kerstmagie, met onder meer regisseur Luc Stevens zelf in een glansrol als de slechte kerstpiraat. Tijdens de voorstelling werd een verhaal verteld uit een sprookjesboek, maar dat verhaal is onvolledig omdat de kerstpiraat enkele pagina's uit het boek heeft gescheurd. Zo kregen de kinderen de opdracht om zelf een vervolg op het verhaal te schrijven of te tekenen.

Een echte prins die je verhaaltjes voorleest, voor deze kinderen maakte Simon de Merode de droom waar.
Vanderveken Een echte prins die je verhaaltjes voorleest, voor deze kinderen maakte Simon de Merode de droom waar.

Meer lezen

"Met Kerstmagie willen we de fantasie van de kinderen immers weer opwekken. Bovendien willen we de boodschap meegeven om meer te lezen", vertelt Sofie Vervloet, productiecoördinator van Historalia. Wie de mooiste tekening of het spannendste verhaal schrijft, krijgt bovendien een leuke beloning. "Per school kiezen we twee inzendingen die een gratis duoticket winnen voor Kerstmagie. Alle inzendingen zullen bovendien uitgehangen worden in het kasteel tijdens het event." De drie deelnemende scholen zijn Daltonschool Het Leerlabo uit Westerlo, basisschool Het Rietje uit Westerlo en basisschool De Klimboom uit Heultje.


Prins Simon de Merode stelt maar al te graag zijn kasteel open voor een nieuwe editie van Kerstmagie. "De kinderen zijn helemaal mee met het verhaal. Het kasteel is hiervoor de ideale plek, het heeft iets magisch. De bibliotheek is net gerenoveerd, daarmee dat het een goede gelegenheid was om een voorstelling rond sprookjesboeken te maken."


Naast de gerenoveerde bibliotheek zijn er wel meer plaatsen waartoe de bezoekers exclusief toegang krijgen tijdens Kerstmagie. Ook de zolderkamer van het kasteel zal uitzonderlijk geopend worden.

13,95 euro

Tijdens Kerstmagie begint elk kwartier een groep van 30 personen aan de wandeling in het kasteel. In elke kamer krijgen ze een vervolg van het verhaal 'Het Geheime Sprookjesboek'. In totaal duurt de voorstelling één uur. Het evenement vindt plaats van 7 december tot en met 23 december. Op weekdagen beginnen de voorstellingen om 17 uur, in het weekend al om 14 uur. De laatste voorstelling begint steeds om 19.15 uur. Enkel op vrijdag en zaterdag zijn er nog voorstellingen tot 20.15 uur. Tickets zijn beschikbaar via www.kerstmagie.be en kosten 13,95 euro.