Inbraak in elf (!) bestelwagens van elektriciteitsbedrijf in Westerlo: “Elf ruiten ingeslagen, slechts één leeggeroofd”

Bij elf voertuigen werden de ruiten ingeslagen.
Peter Vanderveken Bij elf voertuigen werden de ruiten ingeslagen.
Dieven hebben in de nacht van dinsdag op woensdag maar liefst elf bestelwagens beschadigd van elektriciteitsbedrijf Vansant op het industrieterrein in de Nijverheidsstraat in Oevel. Opvallend: slechts uit één bestelwagen werd het materiaal gestolen maar dat was meteen goed voor 25.000 euro. “We zijn het beu en gaan camera’s plaatsen”, zegt zaakvoerder Danny Vansant.

Het was geen prettige ochtend voor zaakvoerder Danny Vansant en het personeel van het elektriciteitsbedrijf Vansant. Toen ze op het parkeerterrein van de zaak kwamen, zagen dat van elf bestelwagens een zijruit was ingeslagen. “Het vreemde is dat er slechts uit één bestelwagen materiaal is gestolen”, zegt Danny Vansant. “Het gaat wel om materiaal ter waarde van zo’n 25.000 euro, zoals boormachines, elektrische schroevendraaiers, allerlei meetapparatuur en slijpschijven.”

Zaakvoerder Danny Vansant ontdekte de schade woensdagochtend.
Peter Vanderveken Zaakvoerder Danny Vansant ontdekte de schade woensdagochtend.

Boorddocumenten

Elf bestelwagens liepen dus schade op. “Maar het bizarre is dat de daders telkens het zijruitje aan de passagierskant in hebben geslagen, het handschoenenkastje openden, de boorddocumenten hebben bekeken maar ze dan gewoon weer hebben achtergelaten op de zetels”, zegt Vansant. “Wat daar de bedoeling van is geweest, is ons ook een raadsel. In sommige van de voertuigen zat ook een gps en die hebben ze ook gewoon laten zitten. Of dachten ze misschien in het handschoenkastje de sleutels te vinden voor de laadruimte? Ook hoe ze al dat materiaal hebben meegenomen, is me een raadsel, want er zijn nergens bandensporen te zien.”

Personeel naar huis gestuurd

Voor Vansant is er niet alleen de leeggeroofde bestelwagen. “Een deel van het personeel is met de eigen wagen gaan werken, maar een ander deel heb ik naar huis moeten sturen. Er komt dus ook nog eens pak economische schade bij naast de ruitjes die we moeten vervangen en het nieuwe werkmateriaal dat we moeten aanschaffen. We hopen dat we de ruiten zo snel mogelijk kunnen laten herstellen zodat onze mensen weer de baan op kunnen.”

Niet eerste keer

Vansant was in het verleden al wel eens meer het slachtoffer van inbrekers. “Ik heb zelfs ooit een robbertje uitgevochten met een stel inbrekers die ok ook nog achtervolgd heb, maar uiteindelijk konden ze ontkomen”, zegt Danny Vansant. “En onlangs was er nog een inbraakpoging. Nu hebben de daders zelfs niet geprobeerd in het gebouw te geraken. Jammer genoeg hebben we nog geen camera’s hangen, maar daar gaan we nu werk van maken. Niet dat het dieven tegenhoudt, maar dan kan je de politie misschien helpen bij het onderzoek.”

Speurders doen een sporenonderzoek in één van de voertuigen.
Peter Vanderveken Speurders doen een sporenonderzoek in één van de voertuigen.
Bij verschillende voertuigen werden de ruiten ingeslagen.
Peter Vanderveken Bij verschillende voertuigen werden de ruiten ingeslagen.
Bij verschillende voertuigen werden de ruiten.
Peter Vanderveken Bij verschillende voertuigen werden de ruiten.
Elektriciteitsbedrijf Vansant.
Peter Vanderveken Elektriciteitsbedrijf Vansant.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.