Fanfare en Ierse dansgroep brengen spektakel à la Lord of the Dance

De Zoerla in Westerlo vormt zaterdagavond het decor voor een bijzonder spektakel. Koninklijke fanfare Jaak Lemmens uit Zoerle-Parwijs en de Mechelse Marlynes Irish Dancers brengen een show à la Lord of the Dance.

Naar aanleiding van de 140ste verjaardag drie jaar terug besliste Jaak Lemmens om af te stappen van het klassieke concert en telkens te gaan werken met een bijzondere gast. Voorgaande jaren werd gekozen voor eerder voor de hand liggende samenwerkingen met zangers: eerst Sasha Rosen, vervolgens Günther Neefs. Dit jaar zet Jaak Lemmens een stap in het onbekende: een samenwerking met een dansgroep, meer bepaald de Ierse showgroep Marlynes. Het enthousiasme aan beide kanten is groot, maar evident was het niet. "We zijn al meer dan een jaar bezig met de voorbereidingen. Sommige Ierse muziekstukken bleken technisch behoorlijk lastig", zegt secretaris Jan Van Den Bergh. Met de opnames ging de dansgroep vervolgens aan de slag. "Het is de eerste keer dat we zo lang dansen op livemuziek", zegt Lita De Wachter van Marlynes. "Het wordt goed."


'Lost in dance' bestaat uit twee delen. In het eerste deel speelt Jaak Lemmens een aantal klassieke fanfarestukken, in het tweede brengen de dansers van Marlynes begeleid door de fanfare en een violiste een verhaal. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop, 12 aan de kassa. Info: www.jaaklemmens.be.