Dronken bestuurder veroorzaakt ravage: vijf wagens en twee huizen delen in de klappen

De ravage was enorm zondagochtend.
Peter Vanderveken De ravage was enorm zondagochtend.
Enkele bewoners van de Olenseweg in Voortkapel dachten een rustige zondagochtend te beleven totdat ze rond de klok van 9 uur werden opgeschrikt door een hevige knal. Een blik op straat bracht meteen duidelijkheid: een automobilist was tegen enkele wagens gereden en beschadigde onder meer een muur en een carport. De veroorzaker in kwestie heeft volgens getuigen toegegeven dat hij gedronken had en in slaap gevallen was.

Een rustige koude zondagochtend moest het worden voor Ingrid Eyckmans en haar gezin. Maar iets voor 9 uur werden ze plots opgeschrikt door een hevige knal. “Het was echt een harde ‘boenk’”, vertelt Ingrid. “Ik keek uit de raam en was een beetje verbaasd dat ik de auto van mijn zoon niet meer zag staan. Toen we naar buiten gingen kijken, werd al snel duidelijk waarom. Zowel de auto van mijn zoon als die van mij stonden enkele meters verder bij de buren voor de oprit. Volledig perte totale. Daarnaast waren er nog drie voertuigen beschadigd, maar die waren er iets minder erg aan toe.”

Ingrid Eyckmans bij haar beschadigde woning.
Peter Vanderveken Ingrid Eyckmans bij haar beschadigde woning.

Emotionele waarde

De wagen van Ingrid was een Volkswagen Golf van vier jaar oud. De auto van de zoon was een vijftien jaar oude Opel Corsa. “Die was op zich niet veel meer waard natuurlijk, maar de auto was van mijn vader en mijn zoon was er trots op dat hij ermee kon rijden. Het autootje had vooral emotioneel nog veel waarde.” 

Maar niet alleen de wagens van het gezin werden beschadigd. Ook de carport naast de woning liep schade op. “Die hebben ze moeten komen stutten”, vertelt Ingrid. “Dat zal dus niet snel opgelost zijn. Ach, we zijn langs de ene kant wel blij dat er geen slachtoffers zijn gevallen, maar anderzijds zitten wij wel met de miserie. Ik had mijn wagen echt wel nodig om maandag te gaan werken. Daar zullen we dus ook weer naar een oplossing moeten zoeken. Best wel heftig zo’n ochtend in elk geval. Vooral omdat we zaterdag al een begrafenis hadden die emotioneel was. We konden wel een rustige zondag gebruiken.” Volgens getuigen bleef de bestuurder gewoon ter plaatse en verontschuldigde hij zich ook. Hij zou verklaard hebben dat hij gedronken had én in slaap was gevallen. 

Larysa bij haar beschadigde wagen.
Peter Vanderveken Larysa bij haar beschadigde wagen.

Muurtje

Ook bij Larysa was de schade aanzienlijk. “Onze Fiat 500 deelde ook serieus in de klappen, maar is gelukkig wel nog te herstellen”, vertelt Larysa. “Het was echt een enorme knal. Toen we buitenkwamen zagen we plots de wagens van de buren voor onze oprit staan net als de wagen van de veroorzaker van het ongeval. De wagen van onze buurvrouw was tegen de scheidingsmuur terechtgekomen waardoor die zelfs een beetje is opgeschoven.”

De schade was niet te overzien.
Peter Vanderveken De schade was niet te overzien.
De auto van Larysa zal nog wel hersteld kunnen worden.
Peter Vanderveken De auto van Larysa zal nog wel hersteld kunnen worden.
Een zicht op de ravage.
Peter Vanderveken Een zicht op de ravage.
De auto ramde ook twee woningen waarvan de garages moesten gestut worden.
Peter Vanderveken De auto ramde ook twee woningen waarvan de garages moesten gestut worden.
De ravage was enorm.
Peter Vanderveken De ravage was enorm.
De wagen van Ingrid Eyckmans.
Peter Vanderveken De wagen van Ingrid Eyckmans.
De ravage was compleet.
Peter Vanderveken De ravage was compleet.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tina Colpaert

  Wie zal dat betalen want de verzekering zeker niet als er drank int spel zit!!!!

 • geert noels

  Die kerel gaat de komende 5 jaar zijn volledig loon mogen afstaan.. Stommerik

 • frank versammen

  JIJ BENT EEN GOEDE > Rayan El Arami > DAN OOK IEDEREEN IN HET LEGER VAN DE JONGEREN ONGEACHT GESLACHT OF GELOOF > BELG IS BELG 2 3 OF TIEN NATIONALITEITEN MAAKT NIET UIT

 • Michael Dimers

  Crapuul ! Waar blijven de zware straffen ?

 • Thomas De Lighbuer

  Rayan, het is dan net in het leger dat ze leren drinken....