Dievenbende, met 8-jarig kind, opgepakt door politie

Illustratiebeeld.
JHM Illustratiebeeld.
De politie Zuiderkempen heeft de verdachten van een aantal winkeldiefstallen kunnen arresteren na een grondig onderzoek. Het gaat om drie personen van Britse afkomst: een man van 50 jaar, een vrouw van 33 jaar en een 8-jarig kind.

Op 11, 13 en 15 juli werden er enkele winkeldiefstallen gepleegd in Westerlo en Herselt, onder meer bij kledingwinkel Mio Caro. De winkeldieven zetten het 8-jarige kind in om met een toestel de beveiligingslabels van kledingstukken te verwijderen. De vrouw kwam telkens de winkel binnen met het kind en tijdens de rondgang verwijderden ze de labels. “Hierop verliet het kind de winkel met de kledij. Het aanwezige personeel werd op dat moment afgeleid door de vrouw die andere kledij opvallend omhoog hield om dit nader te bekijken”, klinkt het bij de politie Zuiderkempen.

De politie kon de verdachten na een grondig onderzoek identificeren en arresteerde drie Britse personen: een man van 50, een vrouw van 33 en een 8-jarig kind. “Bij de uitgevoerde huiszoeking in de woonplaats van de verdachten werd gestolen materiaal teruggevonden: voornamelijk kledij en schoenen, maar ook parfum en andere kostbare voorwerpen. De aangetroffen spullen waren overwegend nog voorzien van de prijs- en/of winkellabels. Het gehanteerde toestel om de veiligheidslabels te verwijderen werd eveneens aangetroffen en de gebruikte voertuigen werden in beslag genomen.”

Beide meerderjarige verdachten werden gearresteerd en moesten dinsdag voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het onderzoek wordt verdergezet. “Het is niet uitgesloten dat er nog feiten kunnen gelinkt worden aan deze dadergroepering”, klinkt het nog.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.