Chiro verjaart met The Kids

Het is vijftig jaar geleden dat Chiro Oevel werd opgericht. De Westelse jeugdvereniging viert dat al een heel werkjaar, maar het beste moet nog komen: een feestweekend met onder meer optredens, een strandkarrenrace en een massacantus. Vrijdag 21 juli begint met een dorpsbarbecue, gevolgd door optredens. Als hoofdact kon de Chiro punkband The Kids strikken. Ook de garagerockers van Double Veterans, coverband Band Marginal en deejay Yolotanker staan hoog op de affiche, naast Drum Drum Dance en Capibara.


Op zaterdag 22 juli is het tijd voor de traditionele strandkarrenrace. Maximaal zestien teams rijden toertjes rond de kerktoren en komen onderweg meer dan tien hindernissen tegen. 's Avonds is het tijd voor een massacantus. De cantussers en andere feestneuzen kunnen zich daarna uitleven op de fuif.


Zondag 23 juli start met een brunch. In de namiddag zijn de jongsten aan zet, met onder meer springkastelen en een kubbtoernooi. Inschrijven voor activiteiten kan op www.chiro-oevel.be. Kaarten voor de optredens en de fuif zijn te koop bij leden en leiding van Chiro Oevel en in Café Dobbeldoes (Oevel). (WDH)