Buurtoverleg over verkeer in Oevelse dreef en Torendreef

Oevelse dreef
Google Street View Oevelse dreef
Op woensdag 3 juli is er in de Vesperzaal van de abdij van Tongerlo om 19.30 uur een buurtvergadering over het verkeer in de Oevelse dreef en de Torendreef. Er zal onder meer gepolst worden bij de buurtbewoners of ze van de Oevelse dreef een fietsstraat willen maken.

De twee dreven langs de abdij worden druk gebruikt door fietsers. Uit tellingen blijkt zelfs dat de Oevelse dreef een van de meest gebruikte straten door fietsers is van de hele provincie.

“De voertuigen die in de straten passeren zijn van landbouwers en bewoners, maar er is ook behoorlijk wat autoverkeer dat de route als ‘binnendoor’ gebruikt. Regelmatig krijgen we de suggestie om van de Oevelse dreef een fietsstraat te maken”, klinkt het bij het bestuur. “Op deze bijeenkomst leggen we dat voorstel voor aan de omwonenden en aangelanden voor, vooraleer daarover een beslissing te nemen.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vranken Stefan

    Dat hadden ze al 25jaar eerder moeten doen!

  • Jeanne Helsen

    Dat wil zeggen dat diegenen die de wegentaks betalen de wegen moeten afgeven aan diegenen die er geen cent insteken. Proper! Of woont er weer iemand met “invloed” op dit traject.