Atletiekclub Westerlo telt zes provinciale en Belgische kampioenen

Jana Gevers, Thomas Vanoppen, Sean Van Hullebus, Senne Van Gelder, Stefan Rens en Brent Bakelants op de training.
Peter Vanderveken Jana Gevers, Thomas Vanoppen, Sean Van Hullebus, Senne Van Gelder, Stefan Rens en Brent Bakelants op de training.
Bij atletiekclub Westerlo, dat op de terreinen van Sporta in Tongerlo traint, heerst dezer dagen sportieve weelde. De club telt namelijk zes atleten die provinciaal of Belgisch kampioen werden in hun discipline.

De jongste van het groepje kampioenen is Jana Gevers, die op 10-jarige leeftijd 4m21 ver sprong. Met die prestatie werd ze provinciaal kampioen verspringen bij de pupillen. De 13-jarige Sean Van Hullebus werd eveneens provinciaal kampioen verspringen bij de miniemen met een sprong van 4m85. Daarnaast behaalde hij ook een gouden medaille op de 150m.

Bij de cadetten onderscheidde Senne Van Gelder (15) zich met een speerworp van 55 meter ver. Het leverde hem de Belgische titel in het speerwerpen op en de provinciale titel in de meerkamp. Bij de G-sporters liet Brent Bakelants iedereen achter zich op de 1500m en werd hij zo Belgisch kampioen.

“Enorm fier”

Thomas Vanoppen stond dan weer op het hoogste schavotje op het Belgisch kampioenschap 5000m bij de beloften dankzij een tijd van 15'30"45. Met Stefan Rens heeft AC Westerlo ook een kampioen bij de masters +50 in de rangen. Zijn palmares oogt indrukwekkend: Belgisch kampioen 1500m indoor en provinciaal kampioen op 800m, 1500m indoor, veldloop en 10km op de piste.

“Daarnaast hebben we nog veel meer atleten die elke dag hun persoonlijke records verbeteren. We zijn enorm fier op hen allemaal”, zegt jeugdcoördinator Nicole Wouters.

Jana Gevers, Thomas Vanoppen, Sean Van Hullebus, Senne Van Gelder, Stefan Rens en Brent Bakelants.
Peter Vanderveken Jana Gevers, Thomas Vanoppen, Sean Van Hullebus, Senne Van Gelder, Stefan Rens en Brent Bakelants.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.