Assistentiewoningen krijgen nieuw dak

Illustratiebeeld.
Vanderveken Illustratiebeeld.
Na bijna vijfentwintig jaar dienst zijn de daken van de assistentiewoningen achter Woonzorgcentrum Parel der Kempen op de OCMW-site in de Verlorenkost aan renovatie toe. Die renovatie kost 200.000 euro. In de assistentiewoningen wonen een twintigtal ouderen.

De opdracht omvat het vernieuwen van het dak, inclusief het plaatsen van bijkomende isolatie, koepels en lichtstraten. Assistentiewoningen bieden valide senioren de mogelijkheid om zelfstandig in een rustige en beschermde omgeving te wonen. Ze hebben gezellige leef- en woonruimten, waar men alle kansen krijgt om zelfstandig te blijven.

Aangepaste diensten ter plaatse zoals poetshulp, thuisverpleging, maaltijden, onderhoud en herstelling helpen daarbij. Bij een noodsituatie kunnen de bewoners dag en nacht via het oproepsysteem een beroep doen op een verpleegkundige of een verzorgende van het naastgelegen woonzorgcentrum.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.