Arbeider krijgt brokstuk kraan tegen hoofd

Op een werf aan De Merodedreef in Westerlo is gisteren een arbeider gewond geraakt toen een bouwkraan omviel. Het slachtoffer kon het gevaarte ontwijken, maar kreeg bij het wegspringen een zware slag tegen het achterhoofd. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht.


Aan De Merodedreef ter hoogte van nummer 93 is een aannemer bezig met de bouw van winkelpand met bovenliggende appartementen. Gisteren werd er een bouwkraan geïnstalleerd, maar bij de installatie liep er iets mis. De tegengewichten voor het stabiliseren van de bouwkraan begonnen te schuiven toen de arbeiders de kraan aan het opzetten waren. "Ik kwam rond 9.55 uur aan om de winkel te openen toen ik plots een hels geroep hoorde", getuigt buurman Jeffrey Vanhove van Drukkerij Copycenter. "Een van de arbeiders werd nog door een brokstuk geraakt bij het wegspringen."


Het slachtoffer raakte gewond aan het achterhoofd en is naar het ziekenhuis gebracht. De kraan bleef dan een tijd liggen met één arm nog naar boven. "Ik heb even schrik gehad dat die arm misschien op onze zaak zou vallen, maar dat is gelukkig niet gebeurd. In de namiddag hebben ze de kraan alsnog opgebouwd. Hopelijk blijft het veilig", knikt de buurman. (DVGT)