84 werknemers Ben Fresh reageren kalm op aankondiging sluiting

De firma Ben Fresh, een onderdeel van groente- en fruitbedrijf Greenyard Foods, kondigt de sluiting aan van de vestiging aan de Nijverheidsstraat in Oevel. Ben Fresh wil de activiteiten centraliseren in Sint-Katelijne-Waver.

De operatie komt er omdat het bedrijf op korte termijn sterk is gegroeid. Door de beslissing komen 84 banen in gevaar. Toch bleef het gisteren vrij rustig bij de groothandelaar. "Dat de werknemers mogelijk een toekomst hebben in Sint-Katelijne-Waver zorgt ervoor dat de negatieve reacties gematigd zijn", geeft woordvoerder Geert Indigne aan. "Werknemers die mee naar Sint-Katelijne-Waver willen verhuizen, mogen zich aanmelden om te solliciteren", vertelt Indigne. "Natuurlijk is het geen goed nieuws dat we de deuren hier sluiten, maar toch vielen de reacties al bij al mee. Er is veel begrip van de werknemers en ze gingen gewoon aan het werk. Het is ook niet zo dat we morgen al verhuizen, de beslissing is nog niet finaal."


In Sint-Katelijne-Waver ligt de vestiging van Greenyard Foods vlak bij de gebouwen van BelOrta, de vroegere Mechelse Tuinbouwveiling. (BVDH)